FAQ’s (veel gestelde vragen)

Mag ik Corel-programma's uit Schoolbox thuis gebruiken?
Ja, mits u een leerling, student of docent bent. In alle andere gevallen dient u voor gebruik thuis een andere versie aan te schaffen, zoals Leerling, Student en Docent-editie, WordPerfect Family Pack of de gewone Corel-pakketten.

Corel Graphics Suite en Azerty-toetsenbord
Indien u Corel Graphics Suite met een AZERTY-toetsenbord gebruikt wijzigt u het volgende:

  1. Zorg dat "Automatische toetsenbordwisseling" geactiveerd is via: Extra > Opties > Tekst en schakel het selectievakje in.
  2. In het menu Tekst > Schrijfwijzer > Taal selecteert u uw taal en activeert u "Opslaan als standaardtaal voor Schrijfwijzer".

Bij de Engelse versie luiden de instructies:

  1. Zorg dat "Auto-Keyboard Switching" geactiveerd is via: Tools > Options> Text en schakel het selectievakje in.
  2. In het menu Type> Writing Tools > Language selecteert u uw taal en activeert u "Save as default language for Writing Tools".

Met deze instellingen is uw AZERTY toetsenbord permanent
ingesteld voor die specifieke Corel Graphics Suite-applicatie.

Wie mogen Corel Schoolbox aanschaffen?
Schoolbox mag alleen worden aangeschaft door scholen en leerlingen en bepaalde non-profitorganisaties. Zie deze pagina van Corel voor de voorwaarden:

ODBC-driver
Ik krijg een melding bij de Schoolbox Blue (Teleac-NOT programma's) dat de OBDC-Driver niet geinstalleerd is:

Omdat Microsoft wijzigingen heeft doorgevoerd in Windows is het pad naar deze drivers niet meer correct. Met het bestand dat u hieronder aantreft is dat op te lossen. Downloaden, uitvoeren en daarna de programma's opnieuw installeren.

Download (26 Kb):not_obdc.exe


Ik mis CD-2 van Corel Draw 9
Omdat Corel verzuimd heeft in de academische versie van Draw 9 de verwijzing naar de 2e CD (sjablonen en cliparts) van de retailuitvoering te verwijderen lijkt het alsof u een CD mist. Dit is niet het geval. In de academische versie zijn geen extra's toegevoegd. Wel zijn de cliparts van Printoffice te gebruiken via de importeer functie van Draw 9 (onder "bestand").


Waar kan ik handboeken voor Draw en Paint kopen nu het dubbelboek niet meer leverbaar is?
U kunt via de boekhandel nog de volgende boeken bestellen:

CorelDRAW 9 in Beeld, Bob van Duuren, ISBN 90-430-0240-2, € 18,13
CorelPHOTOPAINT 9 in Beeld, Erwin Olij, ISBN 90-430-0326-3, € 18,13

Ook kunt u de onderstaande bestanden (Corel-Handleidingen in PDF-Formaat, te lezen en te printen met Adobe Acrobat-Reader. Dit programma staat op uw CD van Draw.)

Capture9 (94Kb), Draw9 (10,4 Mb!), Paint9 (9 Mb!), Texture9 (272 Kb) en Trace9 (238 Kb)


Waar kan ik updates vinden met tips voor het installeren?
De ClubPerfect-gebruikersgroep, onderdeel van de HCC, heeft veel informatie voor u samengebracht op: http:// www.wplus.nl/


Corel Support
Omdat de schoolbox deel uit maakt van het Academic Licence Programma van Corel wordt er geen telefonische ondersteuning gegeven op de programma's. Dat geldt alleen voor eigenaars van de zogenaamde retail uitvoeringen (Waar normaal honderden guldens voor betaald moet worden) Ook Schoolbox BV heeft geen helpdesk waar u uw vragen over de software kunt neerleggen.Voor de oplossing van bekende problemen kunt u terecht op de volgende sites.

Corel Knowledge Base (Engels)

*Corel biedt geen formele ondersteuning voor de openbare nieuwsgroepen. De afdeling Technische ondersteuning van Corel houdt de nieuwsgroepen echter wel in de gaten en stuurt indien nodig bij om ervoor te zorgen dat de uitwisseling van informatie soepel verloopt en de deelnemers zich aan de richtijnen houden.


Registratieproblemen
Wij raden u aan de software uit de Schoolbox niet apart te registreren. De software uit de Schoolbox is namelijk automatisch geregistreerd door middel van uw bestelformulier. Indien u toch zelf registreert kunnen zich enkele foutmeldingen voordoen.
De serienummers zijn te vinden achter in het boekje “Corel in 10 stappen”. Overigens kunt u het serienummer bij het installeren weg laten; het programma zal zonder problemen werken.


Quicktime
Alle CD's uit het Schoolbox Green pakket willen Quicktime 2.0 installeren op mijn systeem. Ik heb echter al een nieuwere versie van Quicktime op mijn systeem staan. Wat moet ik doen ?

De software op de Schoolbox Green CD's zoekt naar een oudere versie van Quicktime. Versie 3.0 en hoger indentificeren zich op een andere manier dan versie 2.0. Om dit op te lossen dient u eerst versie 2.0 te installeren en hierna uw gebruikelijke versie opnieuw te installeren. Hierna zullen de CD's uit Schoolbox Green pakket correct werken.