De Pers over Schoolbox

Algemeen Dagblad: Marjolein Straatman
"Met de Schoolbox bereiken wij een moeilijk benaderbare markt" zegt Jos Heymans, Salesmanager van Corel. "Laat ze spelen, kennismaken met ons. Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat de concurent beter is. Wij bieden een heel aantrekkelijk pakket voor een nog aantrekkelijkere prijs. Dit kan elke student betalen."
Met de Schoolbox kan de scholier onder meer tekstverwerken, rekenen, presenteren en het internet op. De box is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en heeft geen overbodige informatie.

Afgezien van schoolgaande jongeren kunnen ook medewerkers van een onderwijsinstelling het pakket kopen. Ria Vilters werkt op een basisschool en is bezig het pakket uit te pluizen. Zij hoorde van andere docenten over de Schoolbox en prijst het nu ook bij anderen aan. " Het bevalt me prima, want vroeger heb ik ook met Corel gewerkt. Hoewel ik een tijdje ben overgestapt op MicroSoft, vind ik dit toch fijner werken. Met Corel kun je meer en de prijs is natuurlijk een heel leuke bijkomstigheid."

Ook student Christiaan Sonderen is gevallen voor Corel. "Ik gebruikte vroeger al WordPerfect dus is het voor mij vanzelfsprekend dat nu meer software van hun gebruik, daar ben ik aan gewend. Ik heb ook een tijd met oude programma's van MicroSoft gewerkt, maar dat beviel niet zo goed meer. Als ik voor mijn studie uitgebreidere software nodig heb kies ik weer voor Corel, want ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

Een belangrijk voordeel van de Schoolbox is dat er weinig betaald hoeft te woorden voor licenties. Een school die software koopt is vaak duizenden guldens kwijt aan gebruiksrechten. Die licentie is inbegrepen in de 50 gulden en de gebruiker merkt er dus niets van.

Computer Idee: Redactie
"Aanbieding! Negenennegentig van honderd keer worden wij niet warm of koud van een korting op bestaande producten. Vandaag is het die ene keer: betaal vijftig gulden voor een software bundel waar u anders een goede 2500 ballen voor neerlegt. De naam van de aanbieding heet Schoolbox en het betreft een set van 8 CD's."..."Uitstekende deal mogen we we zeggen. Er is een klein maartje. U moet nog wel op school zitten of werken voor een onderwijsinstelling." ..... "Zou het iets te maken hebben met de levendige handel in illegale kopieën op het schoolplein?"


Haagsche Courant: door Paul Houkes
"Corel gooit het daarom over een andere boeg. In een poging om een hele nieuwe groep gebruikers te interesseren biedt het bedrijf in ons land sinds enkele maanden een zeer goedkoop pakket programma's aan scholieren en studenten. Deze zogenaamde Schoolbox bevat CorelDRAW, WordPerfect Office (met WordPerfect, QuatroPro en Presentations), Paradox, Ventura en Printoffice. Het gaat daarbij niet om oude pakketten, maar om de nieuwste versies van al die programma's. Zo'n complete set zou in de winkel rond de 2500 gulden moeten kosten, maar Corel biedt de Schoolbox aan voor vijftig gulden."


Schoolbox geen nep maar goede aanbieding! Rene van der Weijden
Zoals beloofd zou ik de resultaten van de reacties op mijn vraag of Schoolbox nep was hier presenteren.
Ik heb meer dan 30 reacties gehad waarvan de meeste zeer positief. Geen problemen met de bestelling. Hooguit van een aantal (geen meerderheid) de opmerking, dat de aflevering nogal op zich deed wachten. Maar niemand zolang als ik. De wat langere wachttijd schijnt ook te maken te hebben gehad met een fout in de eerste uitgave van de WP Office 2000 CD-rom. Dit is nu hersteld.


Ministerie van de Vlaamse gemeenschap departement Onderwijs (PCKD- programma):
"Scholen kunnen voor héél weinig geld de Schoolbox aanschaffen: een volledige suite met Corel-software".


Onderwijsweb: Corel software voor het onderwijs
"De Corel Corporation wil op deze wijze leerlingen en studenten in de gelegenheid stellen om zonder hoge kosten kennis te maken met haar software."